brorssons_duo_fälgar

Fälg i stål eller aluminium?

Räcker det med en vanlig stålfälg eller vill du ha en aluminiumfälg som verkligen syns?? Vi har båda sorter!  

Välkommen in och titta på vårt sortiment av fälgar i butiken.

Kontakta oss

Fälgguider

Vill du se hur de nya fälgarna kommer se ut på din bil? Använd fälgguiderna från Specialfälgar och OCL Brorssons för att prova och jämföra. Du behöver bara veta bilens registreringsnummer.

Specialfälgar
OCL Brorssons

Stålfälgar

En stålfälg brukar också kallas för en standardfälg eftersom den är mest förekommande på bilar idag.

Fördelen med stålfälgen är att den är relativt billig samtidigt som den är stabil och slitstark. Om du skulle råka köra på en trotoarkant så klarar sig i regel denna fälgtyp bra.

Nackdelen är att den är betydligt tyngre än en aluminiumfälg, vilket kan påverka bränsleförbrukning och i viss mån även köregenskaperna hos din bil.

Eftersom det är mera däck mellan vägbanan och fälgen än på ett lågprofilsdäck så skyddas fälgen från repor och skador bättre.

En helt vanlig bil med stålfälgar ger en bra komfort för passagerarna. Så om du bara vill ha bra fälgar utan något extra så är stålfälgar rätt val för dig. Kom in till oss så hjälper vi dig välja rätt fälg för din bil.

Aluminiumfälgar

Aluminiumfälgen är betydligt lättare än stålfälgen, vilket minskar totalvikten på din bil. Det finns flera fördelar med det som minskad bränsleförbrukning vid normal körning. Dessutom kan du välja mellan många olika utseenden på fälgarna.

Med lättmetallfälgar har du mindre däck mellan fälgen och marken, vilket ger ett fast grepp mot vägbanan och en mer direkt manövreringsförmåga. 

Aluminiumfälgar eller lättmetallfälgar ger dig större valmöjligheter när det gäller utseendet på din bil.

Vill du ha breda ekrar? smala ekrar? borstade fälgar? Speciallackade fälgar? Kom in i butiken eller ring oss för mer information.

Kontakta oss